fbpx

Odaberite svoje vozilo

VITARA

JIMNY

SWIFT

S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

SWACE

ACROSS

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Put Duja 16, Split

Najnoviji Suzuki Swift stigao u salone

NA LAGERU I SPREMAN ZA ISPORUKU!

Praktičan, zabavan za vožnju i kvalitetne izrade... Kad smo prvi put sjeli za volan četvrte generacije Suzuki Swifta, primijetili smo da ovaj japanski model niže klase ostaje vjeran svojim osnovnim vrijednostima, što je svakako pozitivno.

U doba kad automobili postaju sve veći, a mnogi proizvođači napuštaju gradske modele zbog niske profitabilnosti, osvježavajuće je vidjeti da Swift ne samo da nastavlja uspješnu tržišnu priču (prodano je već 9 milijuna primjeraka), već zadržava kompaktne dimenzije koje olakšavaju vožnju kroz uske gradske ulice.

Dugačak je 3,86 metara (+ 1,5 cm), širok 1,74 metara, dok visina ostaje nepromijenjena na 1,50 metara. Ove dimenzije ne čude jer koristi Heartect platformu iz prethodnog modela, koja doprinosi krutosti karoserije i smanjenju mase.
Prije testne vožnje, imali smo priliku vidjeti dizajnerske prijedloge iz faze razvoja, od kojih su neki bili hrabri i futuristički.

Ipak, odabrana je konzervativnija opcija koja nadograđuje prethodnu generaciju. Suzukijev pristup je sličan Volkswagenovom s Golfom – ako je nešto dobro, zašto to mijenjati?
Međutim, novosti ima, i to ne samo u ponudi od 13 boja karoserije (devet standardnih i četiri dvobojne). Nova je moderna prednja maska, sada bez Suzukijeve značke, te novi LED svjetlosni potpis. Unutrašnjost je značajno modernizirana, s velikim 9-inčnim središnjim zaslonom multimedije (prethodni je imao 7 inča), postavljenim iznad ventilacijskih otvora. Navigaciju je sada lakše pregledavati zahvaljujući većem zaslonu i višem položaju.

Izrada je precizna, bez neugodnih zvukova plastičnih površina, a sjedala su udobna. Mekana na prvi dojam, pjena u podstavi se prilagođava tijelu pružajući udobnost iznad standarda za nižu klasu. Pohvalan je i položaj za volanom koji nudi dobru preglednost, čak i bez obilja sigurnosne elektronike.

Swift sada nudi napredne sigurnosne sustave – automatsko kočenje, zadržavanje u traci, prepoznavanje prometnih znakova i upozorenje na prekoračenje brzine, koje se može isključiti ako je potrebno.
Najveća promjena je novi motor. Umjesto starog 1,2-litrenog atmosferskog benzinca s četiri cilindra, tu je učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji trocilindarski atmosferski benzinac istog obujma s 83 KS i 112 Nm, uparen s blagohibridnim sustavom koji uključuje 12V litij-ionsku bateriju i elektromotor. Motor radi tiho i razvija brzinu bez naprezanja, zahvaljujući maloj masi vozila (920 kg) i preciznom 5-stupanjskom mjenjaču (bit će dostupan i CVT).

Swift i dalje pruža lepršav osjećaj na cesti, s dobro podešenim ovjesom koji balansira udobnost i čvrstoću u zavojima. Kratak osovinski razmak od 2,45 metara slabije podnosi visoke uspornike, ali to nije specifičnost Swifta već svih modela u klasi.

Korekcija cijene je gotovo nezamjetna u odnosu na sadašnji model. Naime, novi “Swiftić“ će u osnovnom paketu opreme biti 16.918 eura i već ga možete kaparati. Ukoliko biste ipak prošli nešto povoljnije, sad vam je pravo vrijeme da požurite u ATT i Perfekt-auto salone i uzmete posljednje primjerke sad već „starijeg“ modela s lagera, bilo da se radi o novom vozilu ili rabljenom godišnjaku.