fbpx

Odaberite svoje vozilo

VITARA

JIMNY

SWIFT

S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

SWACE

ACROSS

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Put Duja 16, Split

#Vitarizam: 35 godina povijesti serije Vitara otvara novo Suzuki poglavlje

35 godina od prvog Vitara serije koji je ostavio svjež i hrabar dojam, Suzuki-jeva ikonična serija SUV-a nastavila je dinamičnu evoluciju.

Spajajući urbani stil i kompaktnu veličinu za lako rukovanje, prvi Vitara odmah je postao vizionarski pionir. Vitara je bio kompaktni SUV s autentičnim dizajnom dok su drugi SUV-ovi još uvijek izgledali veliki i robustni. Kroz godine, Vitara i Grand Vitara nastavili su evoluirati, rastući po veličini i snazi, ali uvijek održavajući posebnu Vitara dušu - svoj Vitara duh.

Serija Vitara sada je rodila potpuno novi Grand Vitara, SUV baš onakav kakav treba biti danas. Želimo iskoristiti ovu priliku kako bismo podijelili kako se ponosna povijest Vitara nastavlja cvjetati s predstavljanjem ovog najnovijeg modela.

1988 Prva Generacija - Suzuki je dugo imao viziju 4x4 vozila koje bi moglo savladati šumske staze, blato i stijene te odvesti vozače na mjesta do kojih prije nisu mogli doći. Godine 1968. ta je vizija postala stvarnost kad je započet razvoj modela Jimny. Uspjeh Jimnyja potaknuo je Suzukija da stvori novu vrstu terenskog vozila - vozilo koje se razlikovalo od robustnih terenskih vozila ili SUV-ova srednje veličine po stilu putničkih automobila tog vremena. Prvo generacijsko vozilo nazvano je Vitara, nadahnuto engleskom riječju "vital", kao u "vitalnost".

vitarastara1

Dizajn karoserije prve generacije nadmašio je sve što se vidjelo na ranijim 4x4 vozilima. Jedinstvena alternativa konvencionalnim terenskim vozilima, Vitara je označila novo poglavlje u Suzukijevoj sposobnosti terenske vožnje, s naglaskom na cestovne performanse s stilom. Troja vrata započela su trend u dizajnu 4x4 i dolazila su u modelima s tvrdim krovom i kao kabriolet (platneni). Godine 1991., Suzuki je proširio svoju ponudu Vitare dodavanjem verzije s pet vrata. Sljedeće godine, novo dodani modni dvoboj postao je instant hit.

vitarastara2.png

Čim je prva generacija Vitare iznenadila scenu, dokazala je svoju snagu na relijima u Australiji i Aziji. U Coloradu u SAD-u, Vitara se pridružila godišnjem usponu na Pikes Peak, planinu visoku 4.301 m. Poznata kao "Escudo" u Japanu i "Sidekick" u Sjevernoj Americi, model je doista utjelovio koncept mjesečeve križarke te je prodano otprilike 1,1 milijun jedinica širom svijeta tijekom 9,5 godina. Bio je najprodavaniji terenski model u mnogim zemljama.

vitarastara3.png

1998 Druga Generacija - Druga generacija Vitare stigla je 1998. s objavom Grand Vitare, modela s autentičnim pogonom na sva četiri kotača, udobnim cestovnim performansama i hrabro preoblikovanim vanjskim dizajnom. Novi Grand Vitara, s proširenom veličinom karoserije, imao je pravi terenski vanjski dizajn 4x4 koji odgovara novoj generaciji 4x4 vozila. Novi model također je udovoljio potražnji za poboljšanom sigurnošću i boljim okolišnim performansama.

vitarastara4

Novi model naslijedio je DNK Vitare, uzimajući u obzir gradsku upotrebu SUV-a isporukom boljih cestovnih performansi. Također je bio dostupan u konfiguraciji 2.0L dizela, iskorištavajući popularnost dizelskih modela u Europi, Grand Vitara brzo je postala visoko tražena, stvarajući poseban put za Suzukija na tržištu lifestyle vozila.

Dok je bio sjajan za vožnju na cesti, njegova sposobnost vožnje izvan ceste pokazana je rezultatima koje je postigao na reliju Dakar u izazovnim pustinjama zapadne Afrike. S mogućnošću prevoza stotina litara benzina, druga generacija Vitare mogla se natjecati brzinom relija u najzahtjevnijim pustinjama i na ogromnim dinama Sahare.

vitarastara5

Godine 2001., Suzuki je lansirao Grand Vitara XL7, rušeći nove granice s najkompaktnijim SUV-om s sedam sjedala u to vrijeme. Novi model pružio je prostranu kabinu s potpunim terenskim performansama 4x4, kombinirajući opuštajuće performanse vožnje s izvrsnom terenskom sposobnošću. Njegova veća kapacitet putnika pomogla je učiniti Grand Vitara XL7 jedinstvenim modelom u seriji.

Vanjski i unutarnji izgled Grand Vitare XL7

Sve varijante Grand Vitare prodane su u više od 800.000 jedinica u otprilike 60 nacionalnih tržišta diljem svijeta, uključujući Sjevernu Ameriku, proširujući idealnu vožnju kupaca od grada do otvorenog puta s autentičnim iskustvom 4x4.

2005 Treća Generacija - Grand Vitara doživjela je potpunu promjenu modela 2005. zadržavajući jedinstveni identitet serije i pokazujući unaprijeđeni osjećaj Suzukijeve izvrsnosti SUV-a. Njegov oštar i oštar dizajn temeljen na konceptu "terenskog sportaša" odražavao je snažnu, sportsku temu. U skladu s europskim ukusima, Grand Vitara utjelovljuje fuziju tri ključne karakteristike: snažne terenske performanse, stabilne cestovne performanse i sofisticiranu kvalitetu vožnje.

vitarastara6

Grand Vitara sudjeluje u azijskom cross-country reliju

Kao i u ranijim generacijama, treća generacija Vitare sudjelovala je u reli natjecanjima. Na klasičnom azijskom cross-country reliju održanom širom Tajlanda, Malezije, Mjanmara i Vijetnama, Suzukijev ulazak prihvatio je izazove punog gasa preko napornih terena, uključujući tropske prašume.

Izvan prodaje u Europi, model je postao vrlo popularan u Americi i Japanu, toliko da je njegova prodaja morala trajati mnogo godina čak i nakon lansiranja četvrte generacije Vitare, rezultirajući prodajom od preko 1 milijuna jedinica do danas.

2014 Četvrta Generacija - Godine 2014., više od 25 godina od prvog predstavljanja Vitare prve generacije, Suzuki je predstavio potpuno novi model s imenom Vitara. Uz odgovor na veliki porast potražnje za najnovijom tehnologijom, ekonomijom i ekološkom učinkovitošću, novi model proizveden u Mađarskoj, kombinirao je robustnost, inovaciju i individualnost.

tehnika 2 1

Dizajniran s personalizacijom na umu kako bi zadovoljio individualne životne stilove, četvrta generacija Vitare imala je ALLGRIP SELECT 4x4 sustav koji odgovara seriji Vitare. Model je pokazao popularnost posebno u Europi te u Srednjoj i Južnoj Americi, prodavši gotovo 900.000 jedinica diljem svijeta do 2023. godine, i još uvijek se prodaje u mnogim zemljama.

Vitara Brezza
U 2016. godini Suzuki je lansirao varijantu modela Vitara, Vitara Brezzu, koji je bio prvi model Suzukija razvijen u Indiji. Zbog svoje popularnosti, model je dostigao prodaju od više od 780.000 jedinica do 2023. godine, postavši najprodavaniji automobil u svojoj klasi u Indiji.

Od svog prvog lansiranja, obožavatelji Viture diljem svijeta osnovali su razne klubove obožavatelja poput Suzuki 4WD Fan Cluba i Vitara Owners' Cluba. U Australiji, gdje se performanse Suzuki 4x4 odlično uklapaju u zahtjeve okoliša u unutrašnjosti, entuzijasti Suzuki 4x4 putuju tisuće kilometara za kampiranje i druge avanture na otvorenom. Prvi klubovi vlasnika Viture počeli su u Europi i sada su se proširili na mnoge zemlje u Aziji, Srednjoj i Južnoj Americi. Nije dostupna na domaćem tržištu.

1000 x 386 1672046690

Nova Grand Vitara 2023.

Nakon godina iščekivanja obožavatelja diljem svijeta, tu je potpuno nova Grand Vitara, s hrabrim dizajnom za smjele avanture. Naslijeđujući duh Vitara-izma, DNK Grand Viture, novi model je opremljen novim tehnologijama, uključujući ALLGRIP SELECT, razvijajući se u "SUV novog doba". Od 1988. godine, kada je Vitara otvorila novi žanr "kompaktnih SUV-ova", serija Vitara postala je popularna diljem svijeta, s volumenom prodaje od preko 3,9 milijuna jedinica diljem svijeta. Slijedeći stope ranijih generacija, savršeno sofisticirani SUV, Nova Grand Vitara, pionir je novog svijeta za SUV-ove. Još uvijek se ne zna hoće li biti dostupna i na našem tržištu, a mi se nadamo da hoće! 

396467297 714966960662195 2075827741862865862 n