SUZUKI GSX250R – GRADSKI SPORTAŠ

U klasi od 250 cc, Suzuki nam s ponosom predstavlja svoj iznenađujuće ozbiljan motocikl - GSX250R, po velićini drugi u obitelji GSXR, odmah iznad 125-ice.

Dorađeni agregat, prilagođen EURO 4 normama, poznat iz „besmrtnog“ modela Inazuma 250, pogoni ovaj motocikl snagom od 25 ks..Mada se rado vrti i do 10.000 obrtaja, največi obrtni moment od 24 Nm postiže pri 6500 obrtaja u minuti. Uz dorađene ventile i njihove podizače, tu su i novi „leptiri“ usisa, kao i nova generacija brizgaljki goriva, što ovom motociklu omogučava trenutnu reakciju na odvrtanje ručke gasa, a da pri tom nikada ne ostaje bez daha.

Klasična robusa koncepcija paralelnog dvocilindričnog agregata s 2 ventila po cilindru, jamči nam dugogodišnju bezbrižnu vožnju s minimum ulaganja i servisnih troškova.

Največu brzinu od 145 km/h postiže s lakočom, mada se ovaj motocikl najbolje snalazi u gradskoj vožnji , ili na međugradskim dionicama gdje se najbolje osječa pri brzinama od cca 125 km/h..

Prosječna potrošnja iznosi nevjerovatne 3,1 litre na 100 kilometara prijeđenih, što uz kapacitet rezervoara goriva od 15 litara, ovom motociklu pruža zavidnu autonomiju.

GSX250R se vozi s lakočom, bilo po zavojitim prigradskim cestama, bilo po gradskim gužvama. Uska silueta mu omogučava provlačenje kroz gradsku vrevu isto kao da vozimo skuter.

Kada se ovaj motocikl vozi po zavojitim cestama van grada, pokazuje svoj temperament i sportske gene tvornice iz Hamamatsua. Naravno da po svojoj snazi i kubikaži nije namjenjen bjesomučnoj jurnjavi, ali ga je stvarno zabavno dovesti do krajnjih granica agregata, jer je GSX250R veoma stabilan pri večim brzinama u zavojima, što če veseliti i iskusnije vozače.

Ovjes je udobno podešen a proizvod je japanske Kayabe. Sprijeda klasična teleskopska vilica, a straga monoamortizer. U vožnji se GSX250R ponaša kao sport tourer.

O zaustavljanju brinu sprijeda dvoklipna Nissinova kliješta i jedan kočioni disk, dok je straga također Nissin kočiona čeljust s jednim klipom. Obje kočnice kontrolira ABS sustav.

Dimenzije pneumatika su sprijeda 110/80-17 M/C, a straga 140/70-17 M/C.

Što se dizajna tiće, on je izveden u prepoznatljivom Suzuki GSX-R stilu. Čiste, elegantne sportske linije, s velikom pažnjom posvečenom detaljima i završnoj obradi. Može se slobodno reći da je u klasi japanskih motocikala do 300 cc dizajnerski najdopadljiviji. Posebno je atraktivan u poznatoj Suzukijevoj motoGP plavoj boji, a može se dobiti i u potpuno crnoj boji, za one koji ne vole upadljivost. Sportski „štih“ mu daje i digitalna kontrolna tabla i digitalni display crne pozadine. Na njoj se osim brzine, broja obrtaja motora, broja prijeđene dnevne kilometraže, mogu očitati i trenutni stupanj prijenosa, količina goriva, potrošnja goriva, a posebno su korisni lampica servisnog intervala, kao i indikator koji se pali kada treba prebaciti u viši stupanj prijenosa.

Suzuki GSX250R izgledom i velićinom podsječa na puno kapacitetnije modele, pa če vas na cesti često zaustavljati i s nevjericom gledati natpis 250 na njemu.

Kome je namjenjen ovaj motocikl?

Prije svega namjenjen je mlađim vozačima kojima bi on bio savršen uvod u svijet motociklizma. Namjenjen je i ženskim vozaćicama, koje če cijeniti lakoču upravljanja ,eleganciju i sportski izgled. Posljednjih godina je stvarno lijepo vidjeti sve više vozaćica koje se odlučuju za motocikl kada „prerastu“ skuter i zažele se jedinstvenog osječaja kakav samo motocikl može pružiti.

To sve možete dobiti u ovom čistokrvnom „japancu“, koji svakim detaljem podsječa na slavnu sportsku povijest Suzukija. Robustan, simpatičan, elegantan i štedljiv. Malo traži, a mnogo daje zauzvrat.

Suzuki GSX250R sada možete kupiti u ovlaštenim Suzuki moto salonima u Hrvatskoj po akcijskoj cijeni od 35.990,00 kn ,što je iznos za koji se jedva može kupiti ozbiljniji skuter te kubikaže.