Mjesto rođenja Japan - Domovina tvoje srce - Suzuki SV650

Suzuki SV650 je prijateljski nastrojen motocikl pri čijem je stvaranju nit vodilja japanskih inžinjera bila jednostavnost korištenja i svestranost, s naglaskom na olakšano svladavanje gradskih gužvi.

suzuki 1 mali

Prvi SV650 je svjetlo dana ugledao još davne 1999. god. Ovo je treća generacija tog Suzukijevog evergreena. 2009. god. ga je zamijenio model Gladius 650 koji svojim „zaobljenim“ izgledom nije naišao na dobar prijem kod kupaca, pa je Suzuki posebnu pažnju posvetio izradi novog modela SV650 koji se ponovo vraća svojim korijenima. Nije bilo mjesta za pogreške i one nisu ni napravljene. Naprotiv, izuzetno dobri prodajni rezultati na svim tržištima to potvrđuju. A za naše uske  i prenatrpane ulice ovaj model je pun pogodak.

Temelj motocikla je čvrst čelićni cijevasti okvir, prednja Showa vilica promjera 41 mm i lijepo izvedena čelićna stražnja vilica..

Vraćen je za ovaj model prepoznatljiv okrugli prednji far, a uzak rezervoar goriva zajedno s izduženim repom  motocikla čini prekrasnu liniju i ujedno novom SV-u daje vro usku i skladnu siluetu.

Srce novog SV-a je vodom hlađeni V-Twin poznat iz neuništivog V-Stroma 650, s tim što je kod ovog modela snaga povećana sa 71 na 75 ks.

Najveći obrtni moment,  ovaj vrlo živahan agregat isporučuje kod 8.500 obrtaja u minuti, te vuće „iz temelja“ već pri malom odvrtanju ručke gasa. To je naime prednost konstrukcije V-Twin agregata.

Užitaku vožnje pridonosi i novi Suzukijev Low RPM Assist sistem. Naime, pri otpuštanju ručice kvačila, motor sam lagano podiže obrtaje te omogućava kretanje bez dodavanja gasa. Dobrodošla pomoć pri kretanjiu u gradskim gužvama i polaganoj vožnji u kolonama.

Vibracije ovog pažljivo obnovljenog agregata su svedene na minimum.

O sigurnosti brine dvostruka prednja disk kočnica promjera 290 mm i stražnji disk promjera 240 mm. Tu je naravno i ABS sistem koji vas nenametljivo izvlači iz neugodnih situacija.

S ovim motociklom će biti zadovoljni iskusni vozači koji cijene jednostavnost korištenja i robusnost izrade, a cilja se i na moto „povratnike“.

Isto tako svojim prijateljskim karakterom je posebno popularan među početnicima i ženskim vozačicama, koje će znati cijeniti perolaku upravljivost ovog modela.

Posebno je lijepa i prošle godine predstavljena SV650X varijanta u caffe racer izvedbi.

Od osnovnog modela razlikuje se po udobnije postavljenom sjedalu, sportski spuštenom upravljaču ,malom maskom koja obavija prednji far,na koju se nastavlja krasno izvedena plastična oplata ispod rezervara goriva.

Akcijska cijena za model SV650 od 55.990,00 kn, a za sportski model SV650X od 53.990,00 kn, čini ovaj model trenutno najpovoljnijom kupnjom u klasi.

Ukratko, SV650 je svestran i jednostavan motocikl stvoren da dugo godina služi vlasniku, bez velikog gubitka vrijednosti, jer i rabljeni primjerci drže odličnu cijenu.